Het Logo

drawing-9
Het logo van de vereniging heeft enkele componenten die overeen komen met de wijze waarop de vereniging zich profileert. Hieronder zijn ze stuk voor stuk onder handen genomen.

De ‘H’ van Hezarfen
Binnen het ovaal van de logo is de letter ‘H’ terug te vinden. Dit is de H van Hezarfen. Klik hier voor meer informatie over Hezarfen.

Ovale vorm
De ovale vorm van het logo, stamt af van het wapen van het Ottomaanse Rijk in 1850. De zonnestralen rondom dit wapen symboliseert het Ottomaanse Rijk. Op dezelfde wijze oogt de vereniging om het zonnestraaltje van Delft te zijn.

De acht sterren
Aan de rand van de ovale vorm zijn acht sterren te zien. Deze sterren zijn ook afkomstig uit het wapen van het Ottomaanse rijk, waarbij elke ster een regio van het Ottomaanse Rijk vertegenwoordigde. In het Hezarfen logo zijn ook acht sterren te vinden, die de acht faculteiten van de TU Delft vertegenwoordigen.

De brug
Naast de universele symboliek van een brug, namelijk het verbinden van mensen, draagt deze brug een extra betekenis. Het is de ‘Beşköprü’ brug, welk het symbool is van de plaats Adapazarı uit de Turkse provincie Sakarya. Deze brug is een interessant overblijfsel van het Romeinse Keizerrijk, gebouwd onder Keizer Justinianus I.

De Marmara-aardbeving die in 1999 het noordwesten van Turkije, en ook Adapazarı, ernstig trof, leidde tot verschillende hulpverleningsinitiatieven uit Delft. Hierdoor is Delft verklaard tot partnerstad met Adapazarı. Aangezien deze studentenvereniging een Turks-Nederlandse vereniging in Delft is, worden deze karakteristieken goed benadrukt met deze brug als symbool. 

De kleuren
De vereniging heeft twee hoofdkleuren: Turquoise en Delftsblauw. Dit zijn twee verschillende blauwtinten die respectievelijk kenmerkend zijn voor Turkije en Delft. De combinatie van deze twee kleuren brengt heel goed het Turks-Nederlandse karakter van de vereniging op de voorgrond.